Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Logitech Circle View-camera heeft ingebouwde privacyopties

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2020, 16:19 CategorieVeiligheid en beveiliging

Logitech heeft een nieuwe beveiligingscamera aangekondigd die alleen met Apple-apparaten werkt, namelijk de Logitech Circle View. Qua specs is de camera gelijk aan de Circle 2, maar dit keer leunt het apparaat op Apple HomeKit. Ook is de behuizing voorzien van een nieuw design.

Dit is de Logitech Circle View

De Logitech Circle heeft neemt op in 1080p en heeft een kijkhoek van 180 graden. Ook kan die beelden opnemen als het donker is, tot vijf meter diepte. Er is geen ondersteuning voor 5 GHz-netwerken, maar alleen voor 2,4 GHz. Er is alleen ondersteuning voor Apple HomeKit. Je kunt notificaties krijgen over dieren, mensen en voertuigen, video streamen en opnamen opslaan in iCloud (mits je betaalt voor een abonnement met veel opslagruimte). Alleen de Woning-app van Apple wordt ondersteund; er zijn geen Android-apps beschikbaar.

Een ander verschil, in vergelijking met nagenoeg dezelfde Logitech Circle 2, is de nieuwe behuizing van de Logitech Circle View. Dit keer is de camera in één soort behuizing te gebruiken (in tegenstelling tot z’n voorganger) en ziet het geheel eruit als een normale bewakingscamera. Ook is er een ip64-certificaat, zodat je hem buiten gebruiken kunt. Stroom gaat via een usb-kabel. Er is geen accu aanwezig, maar wanneer je er een powerbank aan hangt, kun je hem ook elders gebruiken. Verder zijn er dit keer ingebouwde privacyopties beschikbaar.

Wanneer je de camera naar beneden buigt, dan neemt die niets op. Ook zit er achterop een knop waarmee je de camera en microfoon uitschakelt, waardoor die dus niets ziet en niets hoort. Wanneer de camera in Nederland beschikbaar is, is nog niet bekend. Als het zover, zal die ongeveer 180 euro kosten. Hij kost namelijk 160 dollar in de Verenigde Staten, waar die deze maand al te koop is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.