Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Oké Google’-sensitiviteit uitgerold voor Engelse Google Assistent

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2020, 20:28 CategorieSoftware en apps

Spreek je je Google Assistent aan in het Engels of in het Nederlands? Dat maakt in wat ze voor je opzoekt weinig uit. Er zit echter vanaf nu wel een verschil in hoe snel de assistent zich aangesproken voelt als je haar in het Engels opdrachten geeft. De sensitiviteit voor ‘Hey Google’ of ‘Oké Google’ is namelijk officieel instelbaar.

Oké Google

We schreven eerder al dat de in de herfst van 2019 aangekondigde instelling eraan zat te komen. Nu is het ook daadwerkelijk op telefoons te vinden, de mogelijkheid om Google gevoeliger te maken voor alles wat klinkt als ‘Hey Google’. Of juist wat ongevoeliger, zodat je niet steeds ‘Sorry, ik begrijp het niet’ vanuit je broekzak hoort wanneer je ‘Hé, cool!’ zegt.

Er ligt wel een addertje onder het gras, want de optie is alleen beschikbaar voor mensen die de taal op Engels hebben ingesteld. De Nederlandse versie moet er dus nog even op wachten. De gevoeligheid is instelbaar op Nest Hubs en Home-speakers. Als je de gevoeligheid hoger zet, dan zal Google Assistent je beter horen in ruimtes die lawaaierig zijn. Zet je de gevoeligheid zo laag mogelijk, dan zal de Assistent minder snel op je reageren wanneer je iets zegt wat op ‘Oké Google’ of ‘Hey Google’ lijkt.

Gevoeligheid Google Assistent

Gevoeligheid Google Assistent instellen

Je kunt het instellen op een Android-toestel door naar de Google-app te gaan. Tik op More > Settings > Google Assistant > Assistant > ‘Hey Google’ sensitivity. Je kunt ook de Google Home-app gebruiken en op het instellingentandwiel te tikken. Scroll naar beneden voor ‘More’ en dan komt de functie vanzelf voorbij.

Er zijn vijf opties te kiezen, variërend van minst gevoelig tot meest gevoelig en daar tussenin. Het is ook mogelijk om het gewoon op de standaard (in het midden) te laten staan, als je tevreden bent met hoe snel Google Assistent op je reageert. Je kunt het ook per apparaat aangeven, dus in een ruimte waar het stiller is kun je hem dan minder gevoelig zetten dan op een apparaat dat juist in een rumoerige ruimte staat.

 • Delen:

Reacties

 1. R Harpal
  03 mei, 2020 om 7:07

  De Nederlandse heeft het nu ook.

  • Ad
   03 mei, 2020 om 19:03

   De optie zit er inderdaad in alleen met de melding: deze functie wordt niet ondersteund voor de huidige taal op het apparaat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.