Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Philips Hue HDMI Sync Box krijgt Dolby Vision- en HDR10+-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2020, 10:24 CategorieVerlichting

Signify heeft een grote update voor de vorig jaar gelanceerde Philips Hue Play HDMI Sync Box uitgebracht. De update brengt de langverwachte ondersteuning voor Dolby Vision. Daarnaast wordt HDR10+ ondersteund en wordt spraakbediening aan het apparaat toegevoegd.

De Philips Hue Play HDMI Sync Box is een toevoeging aan het Hue-ecosysteem waarmee je lampen in de woonkamer of tv-kamer mee kunt laten kleuren met wat er op televisie verschijnt. Dit zonder het gebruik van een Philips TV met Ambilight. De Sync Box communiceert direct met de Hue-lampen in de ruimte. Hoe dat beviel lees je in onze review van de Philips Hue Play HDMI Sync Box.

In de review kwam ook naar voren dat er nog wat functies en mogelijkheden ontbraken. Zo was het niet mogelijk om content dat in Dolby Vision- of HDR10+-formaat doorgestuurd werd te gebruiken in combinatie met de box. Daar komt met de huidige update verandering in. De Philips Hue Play HDMI Sync Box biedt vanaf nu ondersteuning voor beide HDR-formaten. Natuurlijk moet de televisie ook ondersteuning bieden voor beide formaten.

Een andere nieuwe toevoeging is de ondersteuning voor spraakbediening. Je kunt de Philips Hue Play HDMI Sync Box vanaf nu bedienen middels Amazon Alexa, de Google Assistant of Apple’s Siri. Momenteel is de spraakbediening echter alleen in het engels mogelijk. Hiermee kunnen gebruikers de sync box in- of uitschakelen, de lichtsynchronisatie starten of stoppen, overschakelen van audio naar gaming of videomodus en zelfs HDMI-kanalen wisselen met een eenvoudige spraakopdracht.

Tot slot brengt de update verbeteringen op het gebied van fysieke bediening. De Philips Hue Play HDMI Sync Box kan nu ook reageren op uw standaard infrarood tv-afstandsbediening of de Harmony universele afstandsbediening. Via de Hue Sync mobiele app, configureer je de sync box om te reageren op een willekeurige knop op je afstandsbediening. Hierdoor kun je bijvoorbeeld snel schakelen tussen meerdere HDMI-apparaten of de Sync Box in- of uitschakelen.

Gebruikers kunnen de update doorvoeren via de Hue Sync-app.

  • Delen:

Reacties

  1. Leon
    04 september, 2020 om 12:12

    Hallo,
    Ik heb gelezen dat app die vooringesteld zijn op smartv’s niet via de box werken. Zoals de Netflix app.
    Zou het mogelijk zijn om een mobiel met een Netflix app te voorzien van een HDMI kabel en deze aan te sluiten op de box, dat het dan wel mogelijk is om de lichteffecten te zien?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.