Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon Echo-apparaten in huis werken nu allemaal als een intercom

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2020, 9:32 CategorieBeeld en geluid

Amazon heeft laten weten dat eigenaars van een Amazon Echo voortaan allemaal gebruik kunnen maken van een intercomfunctie, genaamd Drop In. Via één Echo-speaker is het voortaan mogelijk een bericht te sturen naar alle andere Echo-speakers in huis.

Amazon Echo met uitgebreide intercomfunctie

Dat heeft de Amerikaanse winkelketen bekendgemaakt op zijn eigen blog. Voorheen was er al een intercomfunctie beschikbaar voor Amazon Echo-speakers. Maar daarmee kon je alleen van speaker naar speaker een berichtje sturen. Ook kon je een gesprek starten: sta jij in de keuken en iemand anders bijvoorbeeld in de slaapkamer en je wil snel iets vragen, dan kon dat dus al. Het grote verschil is nu dat je dus vanaf één speaker een bericht naar meerdere Echo-speakers in huis kunt sturen, mocht je dat willen doen.

Dat kan handig zijn in verschillende situaties. Denk dan bijvoorbeeld aan de vraag of iemand nog iets nodig heeft uit de supermarkt, zodat je niet met een hele groep hoeft te winkelen. De functie is, vanzelfsprekend, alleen nog beschikbaar in het Engels. Je begint door te zeggen, “Alexa, drop in everywhere”, waarna het bericht dus op elke speaker binnenkomt. Eenzelfde functie is nu beschikbaar voor reminders. Die kun je voortaan namelijk ook op alle Amazon Echo-apparaten afspelen, zodat je zeker weet dat je iets niet vergeet te doen die dag.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.