Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Eerste Philips Hue-bridge moet het zonder Google Assistent doen

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2020, 10:32 CategorieVerlichting

Mocht je nog een Philips Hue-bridge van de eerste generatie hebben staan, dan moet je het binnenkort zonder de Google Assistent doen. Eerder zette fabrikant Signify al de ondersteuning voor de internetverbinding stop en nu zien we dus dat Google nog een stapje verdergaat.

Eerste Philips Hue-bridge verder uitgekleed

Met zo’n bridge van de eerste generatie is het je mogelijk al opgevallen dat je een hoorbare waarschuwing gekregen hebt wanneer je de Google Assistent aanspreekt. De functie zou vanaf vandaag niet meer werken voor eigenaars van die bridge, aldus de boodschap van de computerstem. De bridge is nu niet compleet nutteloos: je kunt namelijk je slimme lampen in huis gewoon blijven bedienen, mits alle apparaten zich op hetzelfde netwerk bevinden. Bediening van buitenshuis en middels de stem werken echter niet meer.

Een paar maanden geleden kondigde Signify, die de rechten voor Philips Hue in handen heeft, al aan te stoppen met bediening van buitenshuis. Die beslissing is sinds 30 april officieel doorgevoerd, waardoor de bridge dus al minder bruikbaar werd. Het zou logisch zijn geweest als de integratie met de Google Assistent en Amazon Alexa sinds die datum ook niet meer werkten, maar tot nu toe was dat dus nog wel het geval. Wel lijkt het erop dat je voorlopig de lampen kunt bedienen middels stemassistent Alexa, maar dan alleen in het Engels.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.