Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Elk Google Assistent-apparaat weet nu wie er tegen hem praat

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2020, 9:20 CategorieBeeld en geluid

Google rolt één van de belangrijkste functies van de Google Assistent uit naar alle apparaten: de mogelijkheid van het herkennen van je stem. Dat gaat via technologie genaamd Voice Match, die voorheen alleen beschikbaar was op de eigen slimme apparaten van de zoekmachinegigant.

Google Assistent herkent je nu echt overal

Google heeft ervoor gezorgd dat nu elk apparaat met de Google Assistent je kan herkennen via technologie genaamd Voice Match. Ook kun je nu elke speaker instellen als standaardspeaker, mits het apparaat natuurlijk ondersteuning aanbiedt voor de stemassistent. Dat heeft het bedrijf donderdagavond aangekondigd.  Google-productmanager Praveen Chandran schrijft dat Google hiermee laat zien dat het een open ecosysteem ondersteunt en dat alle functies voor iedereen beschikbaar zouden moeten zijn.

Met Voice Match weet de Google Assistent wel lid van het huishouden tegen hem of haar praat. Zo kunnen antwoorden en zoekresultaten gepersonaliseerd worden en krijg bijvoorbeeld alleen jij te horen wat er in je persoonlijke Google-agenda staat. Verder zorgt Google ervoor dat het hot word, waarmee je de Assistent aanspreekt, meer of minder gevoelig is voor de term “Hey Google”, waardoor je daar dus minder problemen mee moet hebben. Deze week krijgen alle Assistent-speaker de nieuwe update vanuit het bedrijf.

 • Delen:

Reacties

 1. Marco
  13 juni, 2020 om 16:25

  Hoe zit dat precies? Ik las het elders ook al maar het is wat onduidelijk verwoord vind ik.
  Kan ik straks bij mijn zwager ook vragen “hoe heet ik?” En dan begrijpt zijn google nest mini dat ik dat ben?

  • Marco Frederiks
   13 juni, 2020 om 17:02

   Nee, je moet dat instellen via google home. Je moet dan de speaker je eigen stem laten leren kennen en werkt alleen op het apparaat waar je op ingelogd bent.

   • Theo
    13 juni, 2020 om 18:44

    Gaat dit dan ook in het Nederlands werken? De menu optie is er namelijk al. Alleen..staat er dan ” dit werkt niet met de ingestelde taal”

  • Wesley Akkerman
   15 juni, 2020 om 9:01

   Het gaat wel om speakers binnen hetzelfde huishouden.

 2. Hagens
  15 juni, 2020 om 7:48

  Als ze nu ook Android tv’s met ingebouwde Chromecast en Sonos speakers in een speaker groep laten opnemen wordt het echt een “open” systeem.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.