Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistent: test met berichten ontvangen in specifieke kamers

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2020, 2:47 CategorieBeeld en geluid

Google Assistent is er om je leven makkelijker te maken. De Google Home of Nest Home helpt daarbij, want deze speaker zorgt dat je in de ruimte “Hey Google!” kunt roepen, een opdracht kunt geven en die ook uitgevoerd ziet worden. Het zou echter ook handig zijn als je bijvoorbeeld via Google Assistent een bericht kan sturen aan iemand in een bepaalde kamer. Deze optie wordt nu volop getest.

Nest Home

Google’s stemassistent heeft al een broadcasting-optie, waarmee je een bepaalde boodschap kunt zenden naar alle Google Home of Nest Home-apparaten in elke kamer. Erg handig, maar dat kan beter. Google is dan ook aan het testen of het deze mogelijkheid ook per kamer kan toevoegen.

Hierdoor kun je in eerste instantie je hele familie laten weten dat het eten klaar is, maar nu dus ook specifiek de kamer van een bepaald kind benaderen om de boodschap nog een keer te herhalen. Het kan ook handig zijn als je wil laten weten dat er telefoon is voor een bepaald persoon. Misschien wat decadent voor de gemiddelde Nederlandse woning, maar het scheelt je wel de longen uit je lijf schreeuwen.

Broadcast-functie Google Assistent

Volgens 9to5Google test Google de mogelijkheid om een aparte kamer van een bericht te voorzien via een A/B-systeem. Dat betekent dat de ene groep mensen het ene scenario krijgen, de andere groep het andere. Uiteindelijk zal misschien iedereen die optie krijgen. Je zegt dan bijvoorbeeld “Hey Google, zend een boodschap naar de woonkamer: het eten is klaar”. Vervolgens zou de boodschap alleen op de aangegeven plek te horen in plaats van dat het door het hele huis hoorbaar is.

Google heeft nog geen officiële uitspraken gedaan over deze mogelijk nieuwe functie voor Google Home of Nest Hub.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.