Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google werkt aan nieuwe slimme speaker onder Nest-merknaam’

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2020, 9:14 CategorieBeeld en geluid

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Google momenteel aan een nieuwe slimme speaker onder de Nest-merknaam. Het apparaat zou qua design moeten lijken op de Nest Mini en Nest Hub en dus ook worden voorzien van een laag stof. Wordt dit de vervanger van de eerste Home-speaker?

Google werkt aan opvolger eerste Home-speaker – gerucht

De redactie van 9to5Google heeft van bronnen te horen gekregen dat Google werkt aan een opvolger van de Home-speaker, dit keer onder de Nest-merknaam. Achter de schermen wordt het schermloze apparaat Prince genoemd. Qua design moet het een combinatie worden van bestaande Nest-producten en de Sonos One. Op het gebied van geluid mag je verwachten dat de ervaring ergens tussen de originele Home- en de Home Max-speaker zit (al is dat alsnog lastig te bepalen, aangezien de Max niet officieel in Nederland te koop is).

Op het gebied van software kunnen we natuurlijk de Google Assistent verwachten. Op moment van schrijven lijkt het erop dat de slimme speaker geen apart besturingssysteem krijgt, of iets dergelijks. We verwachten dat de speaker ook Cast-mogelijkheden krijgt, waardoor je hem in een multiroom-opstelling kunt gebruiken. Onduidelijk is nog hoe het apparaat precies gaat heten en wanneer we hem te zien krijgen. Meestal presenteert Google aan het einde van het jaar nieuwe producten, dus mogelijk zien we de speaker ergens in oktober.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.