Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Assistent heeft nu ondersteuning voor Routines in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2020, 10:33 CategorieSoftware en apps

Google heeft officieel bekendgemaakt dat de functie Routines nu uitgerold wordt naar de Nederlandssprekende versie van de Google Assistent. Dat betekent dat je met één commando meerdere zaken kunt regelen in huis. Zo hoef je niet steeds aparte commando’s te geven voor elk ding dat je geregeld wil hebben.

Routines voor Nederlandse Google Assistent

Google maakt het nieuws bekend in een nieuwe video op zijn eigen YouTube-kanaal. De video kun je hieronder bekijken. Naast de aankondiging vertellen verschillende Google-medewerkers ook hoe je de functie precies kunt gebruiken. Met een routine kun je één commando voor meerdere handelingen instellen. Zeg je bijvoorbeeld “Hey Google, goedemorgen”, dan kan bijvoorbeeld de verwarming ingeschakeld worden, gaan de lampen aan, krijg je het nieuws te horen, wordt je agenda met je doorgenomen en nog veel meer.

Het is maar net wat je zelf ingesteld hebt. Je kunt zelf taken toevoegen en de volgorde van de taken aanpassen. De functie Routines voor de Google Assistent kwam eerder deze week al naar de Nest Hub, maar is straks dus ook beschikbaar op Google Home. Dan kun je van alles instellen via de app die beschikbaar is voor Android en iOS. De functie wordt nu in elk geval uitgerold naar iedereen, maar het kan even duren voordat die bij ons allemaal gearriveerd is. De introductie geldt vooralsnog alleen voor Nederland en nog niet voor België.

 • Delen:

Reacties

 1. Koninckx j
  10 juli, 2020 om 17:18

  Waarom kan ik geen Belgische radiozenders ontvangen of laten zoeken door mijn google home

  • Rudy
   12 juli, 2020 om 9:01

   Je kan hem alles laten spelen via TuneIn of een gelijkaardig programma. Bij mij vraagt ik “speel radio 2 oost Vlaanderen” of “speel joe” en ik krijg automatisch het antwoord “ok ik speel X af via tunein”

 2. Rudy
  12 juli, 2020 om 8:53

  Officieel misschien nog niet in België, maar wanneer ik”instellingen routines”vraag aan de assistent via gsm, dan kan ik perfect alles aanpassen en zelf maken. Het kan dan ook op de hub gebruikt worden. Wel enkel in te stellen via gsm dus.

  • Chris
   18 juli, 2020 om 21:31

   Ook in België inderdaad op telefoon zoals je schreef, maar hoe krijg je het dan werkend via de hub?

   • Rudy
    18 juli, 2020 om 21:54

    Het werkt er gewoon op. Wanneer ik slaapwel zeg het mijn tv en lichten uit en deur op slot. Zoals ik heb ingesteld op gsm. Of een extra routine voor bezoek. Ik zeg “hey Google bezoek” en mijn tv gaat uit en radio op laag niveau aan. Op de hij komt het er wel op staan maar kan niets worden ingesteld. Het werkt dus wel gewoon.

 3. Rudy
  18 juli, 2020 om 21:55

  Het werkt er gewoon op. Wanneer ik slaapwel zeg het mijn tv en lichten uit en deur op slot. Zoals ik heb ingesteld op gsm. Of een extra routine voor bezoek. Ik zeg “hey Google bezoek” en mijn tv gaat uit en radio op laag niveau aan. Op de hij komt het er wel op staan maar kan niets worden ingesteld. Het werkt dus wel gewoon.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.