Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nest-thermostaat met wifi-problemen? Google vervangt hem

Geschreven door
Geplaatst op26 juli 2020, 14:26 CategorieAccessoires

Er worden al enige tijd problemen gemeld met de Google Nest-thermostaat. Het gaat niet om alle modellen, maar er zijn varianten waarbij wifi niet langer naar behoren werkt. Google weet van dit probleem en als er geen oplossing op afstand is, dan vervangt de techgigant ze.

W5 op de Nest-thermostaat

Het probleem met de Nest-thermostaat bestaat al langer. Sinds vorig jaar worden er al meldingen gemaakt dat bepaalde apparaten niet meer via een wifi-netwerk willen verbinden. Een groot probleem, want het maakt de slimme thermostaat aanzienlijk minder goed bruikbaar en minder slim. Je kunt het apparaat er namelijk niet meer mee bedienen via je smartphone, waardoor het net zo functioneert als een gewone, ouderwetse thermostaat.

Het is Google niet gelukt om dit op afstand te verhelpen. Hierop heeft het besloten om Nest-thermostaten te vervangen als ze de foutcode W5 hebben en niet helpt. Dit heeft Google gezegd tegen AndroidPolice.

Problemen? Bel de Google Nest klantenservice

Het zou gaan om slechts kleine aantallen klanten die kampen met een niet-werkende Nest-thermostaat. Google heeft niet gezegd wat de oorzaak van het probleem is, maar er zijn wel mogelijkheden om het issue via de helpdesk op te lossen. Werkt dat echter niet, dan biedt Google een vervangend model. Als je hier last van hebt, neem dan contact op met de klantenservice van Google Nest. Dat kan via chat of telefoonnummer +31 85 00 13 935.

 • Delen:

Reacties

 1. Lam zwiers
  24 september, 2020 om 14:11

  Mijn thermostaat werkt niet meer!!

 2. Joachim Boterberg
  08 oktober, 2020 om 11:01

  Nest foutcode w5 geen WiFi verbinding

 3. Johanna van der Weid
  19 oktober, 2020 om 9:07

  Geachte mensen. Wij hebben een nest thermostaat met oranje achtergrond.
  Nu heb ik een nieuwe tel gekregen. Ik wil hem erop installeren maar hij pakt het nm niet. Hij blijft maar zoeken. Wat moet ik hier aan doen. Ik wil hem wel graag goed kunnen bedienen.

  Hopend op een antwoord. Vriendelijke groet Johanna van der Weide

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.