Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Review: Eufy Security Video Doorbell – heeft een aantal mooie eigenschappen

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2020, 8:54 CategorieReviews

Onlangs introduceerde de Chinese fabrikant Anker zijn nieuwe deurbel, genaamd de Eufy Security Video Doorbell. Het apparaat kost 199 euro. Heeft de slimme deurbel genoeg unieke kenmerken om op te vallen op de drukke markt voor videodeurbellen? We bekijken het in deze review.

Design en functionaliteit

De Eufy Security Video Doorbell heeft een videoresolutie van 2560 bij 1920 pixels. De camera heeft een horizontale kijkhoek van 120 graden en een verticale kijkhoek van 90 graden. Met een hoogte van 14 centimeter en een breedte van 5,4 centimeter is het een fors gevaarte aan de deur, deurpost of aan de muur, maar dan weet je tenminste zeker dat mensen weten waar je bel zit. Het kunststof materiaal van de behuizing heeft een ip65-certificaat meegekregen. De videodeurbel is dus stofvrij en sproeidicht en kan dus tegen een regenbui.

Het apparaat beschikt over een ingebouwde microfoon en speaker, waardoor je dus kunt communiceren met de persoon voor de deur. Inzoomen gebeurt alleen digitaal, waardoor dat dus ten koste van de beeldkwaliteit gaat. Gelukkig beschikt de camera over een redelijk hoge resolutie, waardoor ingezoomde beelden tot een bepaalde punt er nog degelijk uitzien. Verder is er een nachtmodus aanwezig, beschikt de deurbel over wide dynamic range en is er een ingebouwde, oplaadbare accu. Het basisstation wordt standaard meegeleverd.

Dat basisstation heb je om verschillende redenen nodig. Via dat station maakt de Eufy Security Video Doorbell verbinding met je wifinetwerk. Het is precies hetzelfde station als die van de Eufycam 2 en 2C. Mocht je het basisstation al hebben, dan hebben we goed nieuws: je kunt de deurbel namelijk ook als los product kopen. Dat station wordt geleverd met 16 GB aan interne opslagruimte, wat goed moet zijn voor zo’n vijfduizend korte opnamen. Mocht je cloudopslag willen, dan is dat er: maar dat kost je wel geld.

Het zwarte gevaarte heeft bovenin een camera, lichtsensor en microfoon zitten. Onderop zit de knop voor de deurbel. Als je daarop drukt, dan wordt de led-cirkel blauw en hoor je een geluidje afspelen. Je weet dus zeker dat je goed gedrukt hebt. Die led-cirkel wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld het opladen. Is de kleur oranje, dan is die nog bezig met opladen. Onderop treffen we nog een speaker aan, waarmee de persoon voor de deur je zou kunnen horen via twee-wegaudio. Met een speciale achterkant hang je de deurbel op.

In gebruik en beeldkwaliteit

Het installeren van de Eufy Security Video Doorbell is zo gepiept. Na het opladen (dat moet je wel doen, zeker als je wil dat de accu de beloofde 180 dagen redt), kun je hem direct toevoegen aan de app. Dat is dezelfde app als die van de Eufycam 2, die we eerder aan een recensie onderworpen hebben op Smarthome Magazine. Mocht je die camera’s al hebben, dan is het helemaal een eitje het apparaat toe te voegen. Na het volgen van de stappen binnen de app kun je al snel de bel installeren. Had je nog geen HomeBase 2? Ook die installatie is zo achter de rug.

Wanneer iemand aanbelt, dan krijg je dat op verschillende manieren te horen. Zo kun je instellen dat je een notificatie op je telefoon krijgt, je hoort een deuntje afgaan bij de bel zelf en krijgt ook een deuntje te horen uit de HomeBase 2. Bovendien kun je een Amazon Alexa-apparaat instellen als een gong, waardoor je dus overal in huis in principe moet kunnen horen dat er aangebeld wordt. De geluidskwaliteit tijdens het gesprek via de deurbel is van prima kwaliteit: beide partijen verstaan elkaar en er is geen interferentie gespot.

Zoals je mag verwachten beschikt de Eufy Security Video Doorbell over bewegingsdetectie. Die functioneert naar behoren. Je kunt instellen dat je alleen notificaties krijgt wanneer er een persoon langsloopt of voor elke beweging. Daar kun je in beide gevallen mee experimenteren door bijvoorbeeld de activiteitenzone aan te passen (die flexibel in te stellen is) en de gevoeligheid te verhogen of te verlagen. Gelukkig kun je hem ook uitschakelen als je zelfs bij de minimale instellingen constant een notificatie krijgt; er zijn dus genoeg opties voor.

Wanneer je een notificatie krijgt vanuit de app, dan kun je verschillende dingen doen. Je veegt de notificatie gewoon weg, opent hem en antwoordt degene voor de deur of speelt een vooraf opgenomen boodschap af. Vooral dat laatste is superhandig en een redelijk unieke functie voor deze deurbel (Hallo, Nest Hello). Zo weet je dus ook dat de postbode het pakketje neerzet wanneer je geen tijd hebt om op te nemen, aangezien je dus kunt inspreken dat het oké is om dat pakket even in de hoek naast de deur te plaatsen, bijvoorbeeld.

Wanneer er beweging gedetecteerd of door iemand aangebeld wordt, krijg je meteen een notificatie op je smartphone. Vervolgens kun je die openen als je dat wil en krijg je toegang tot de gemaakte video. Je kunt er dan voor kiezen die lokaal op te slaan; je hebt hier dus géén clouddienst voor nodig. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere slimme deurbellen in huis. Want het systeem werkt dus gewoon zonder extra investering. Het nadeel is hier dat je weinig ruimte hebt (tot 16 GB) en er geen accu als back-up aanwezig is.

We zijn zeer te spreken over de beeldkwaliteit van de camera. De beelden ogen scherp, kleurrijk en gedetailleerd. Dat komt onder meer door digitale wide dynamic range: beeldtechnologie die ervoor zorgt dat bepaalde delen niet snel overbelicht raken en dat details ook goed zichtbaar blijven op donkere plekken. Het contrast oogt daardoor er fijn. Het maakt overigens voor het detailniveau weinig uit of het nou overdag of ’s nachts is: je ziet altijd goed wat er gebeurt. De beelden zijn helaas wel gebold, wat met geen mogelijkheid weg te krijgen is.

Applicatie

De deurbel gebruik je in combinatie met een prima app die beschikt over een duidelijke indeling. Wanneer je de app opent, dan krijg je meteen de camera’s te zien die je toegevoegd hebt aan de HomeBase 2. Ook staat het basisstation in het overzicht. In alle gevallen kun je dus direct bij de instellingen van de verschillende apparaten, evenals de live feeds van de camera’s. Als je de feed geopend hebt, staan er onderin allerlei functies, zoals een standaardantwoord geven, een screenshot maken, opnemen en praten.

De instellingenpagina van de Eufy Security Video Doorbell is gelukkig ook overzichtelijk. Als je iets zoekt, dan heb je het eigenlijk zo gevonden door de duidelijke kopjes. Zo kun je onder meer de deurbelontvanger instellen, het energieverbruik van je deurbel aanpassen, instellen hoe hard de geluiden klinken en zelf dus een snel antwoord instellen. Ook kun je hier met een druk op de knop de camera van de deurbel uitschakelen. Kortom: als je een optie zoekt, dan staat die hier tussen. Vind je hem niet, dan heeft de bel die optie niet.

De Powermanager is nog interessant apart te vermelden. Zo zijn er twee modi die vooraf ingesteld zijn. Met Optimale batterijlevensduur (een belangrijk punt van de Eufy Security Video Doorbell) is de maximale videolengte twintig seconden. Wordt hetzelfde object nog een keer gezien, dan wordt er géén opname gemaakt. Als je Optimale bewaking kiest dan zijn video’s zestig seconden lang en probeert het systeem elke gebeurtenis vast te leggen. Dit gaat ten koste van de accu. En dan heb je nog de modus waarbij zelf de parameters bepaalt.

Integraties

Qua smarthome-integraties hoef je niet heel veel te verwachten. Er is een stabiele koppeling met HomeKit van Apple, maar de integraties met Amazon Alexa en Google Assistent laten nog wat te wensen over. We zijn tegen verschillende problemen aangelopen. Het Eufy-account koppelen lukt nog wel, maar vervolgens krijgen we de beelden niet te zien op een smart display, zoals de Nest Hub wanneer we daarom vragen. Handmatig de beelden opvragen door dat via het touchscreen te regelen, werkt dan weer wel.

Conclusie

Als we de Eufy Security Video Doorbell naast andere deurbellen leggen, dan vallen een aantal dingen op. Zo is de kijkhoek niet heel hoog of breed en kun je bijvoorbeeld niet goed zien of er een pakket voor de deur geplaatst is (dat doen Nest en Ring al iets beter). Daarnaast is de beeldkwaliteit van hoog niveau, is het fijn dat je ook geautomatiseerde berichten kunt afspelen en klinkt de audio prima wanneer je met iemand communiceert die aanbelt terwijl je zelf niet thuis bent. We zijn geen problemen met wifi tegengekomen.

Bovendien heeft de Eufy Security Video Doorbell als troef in handen dat beelden meteen lokaal opgeslagen worden. Wordt je deurbel gestolen? Dat is heel vervelend, maar je weet dan wel dat niemand bij je beelden kan. Je bent ook niet verplicht een cloudabonnement voor een opslagdienst af te nemen, maar het bedrijf biedt die wel aan tegen betaling. Er is dan geen gratis versie beschikbaar. De integratie met bijvoorbeeld Google Assistent werkt nog wat krakkemikkig, maar het is wel duidelijk wat Eufy ermee hoopt te bereiken. Hopelijk wordt dit snel beter.

Verder is het heel mooi dat er meerdere opties voor de gong zijn in huis. Je kunt daar bijvoorbeeld je Amazon Echo-device voor gebruiken, maar ook de HomeBase 2. Dat apparaat wordt zo ineens heel handig. Niet alleen is het een hub voor je Eufy-apparaten, ook is het dus een alarmsysteem en een gong voor je deurbel. Als je al geïnvesteerd hebt in dit merk, dan is het fijn om te weten dat de functionaliteit uitgebreid wordt. Verder is er weinig sprake van smarthome-integraties en is het jammer dat alleen een 2,4GHz-netwerk ondersteund wordt.

Minpunten

 • Weinig en magere smarthome-integraties
 • Kijkhoek niet heel groot
 • Beelden ogen bol
 • Alleen 2,4 GHz

Pluspunten

 • Eigen boodschap inspreken
 • Gedetailleerde en kleurrijke beelden
 • Geen cloudopslagdienst vereist
 • Overzichtelijke app

Smarthome Magazine
Beoordeling
7.510Wesley Akkermanproduct


€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Marvin Ritfeld
  04 juli, 2020 om 14:09

  Kunnen er twee deurbellen op 1 dockstation?

  • Gerold
   04 juli, 2020 om 16:46

   Denk het wel, maar ik heb de deurbel niet los aangeboden gezien. Altijd met home base.
   Vanuit de app maakt het niet uit. Belangrijk is overigens de (eigen) WiFi verbinding tussen base en camera. Dat kan een reden zijn om juist wel een tweede home base te gebruiken.

   • Susan
    04 juli, 2020 om 20:41

    Kunnen er meerdere mensen gebruik maken van de app (account), of alleen tegen betaling?

   • Gerold
    04 juli, 2020 om 21:01

    Je kunt de app op meerdere devices gebruiken. Geen kosten / abonnement aan verbonden.
    Je kunt ook “gezin en gasten” toegang geven.

   • jose
    05 juli, 2020 om 22:39

    als er aangebeld word gaat de mobiel van m.n vrouw niet over , eufy al gevraagt hoe dat kan maar die weten het ook niet , moet ik tiid stip etc…doorgeven en met de beschrijving kom je er ook niet uut

 2. Gerold
  04 juli, 2020 om 16:41

  Integratie met Alexa (echo dot 3e gen) werkt prima.
  Wordt bij ons als extra bel gebruikt.

 3. WJ
  04 juli, 2020 om 18:48

  In het artikel wist dit geschreven

  “je kunt de deurbel namelijk ook als los product kopen. Dat station wordt geleverd met 16 GB aan interne opslagruimte, wat goed moet zijn voor zo’n vijfduizend korte opnamen”

  Dus ja, een losse kopen zou moeten kunnen.
  Jammer dat daar verder niet op wordt ingegaan

  • Peter
   05 juli, 2020 om 10:52

   Beelden via Google Nest hub opvragen werkt prima (Hey Google, stream [naam deurbel]) evenals streamen naar TV via chromecast. (Hey Google, stream [naam deurbel] naar [naam chromecast].

   • Johan
    05 juli, 2020 om 16:23

    Klopt, maar ik heb wel een behoorlijke vertraging van zo’n 10 a 12 seconden.. Verder prima.

   • f
    30 juli, 2020 om 10:18

    Mijn deurbel basisstation knippert blauw. Tevens werkt het geluid niet via de basisstation. Hoe kan dit?

  • Ronald
   17 oktober, 2020 om 11:40

   Jullie zeggen in het artikel letterlijk “ Er is een stabiele koppeling met HomeKit van Apple” onder het kopje INTEGRATIES over deze deurbel. Maar er is niemand die daadwerkelijk de deurbel in homekit te zien krijgt. Hoe zit dit? Hoe hebben jullie dit getest en hoe hebben jullie het (blijkbaar) wel voor elkaar gekregen om een deurbel in homekit te krijgen waarvan de fabrikant per e-mail aan mij bevestigd heeft dat er geen homekit ondersteuning is en ook niet aan zit te komen?

 4. Toby
  06 juli, 2020 om 10:02

  Jammer dat de deurbel nergens leverbaar is en dat dit nog enkele maanden gaat duren.
  Ook mis ik de melding dat de deurbel via Apple Homekit ook gekoppeld kan worden aan Homey via een virtueel apparaat.
  Nog maar even wachten met bestellen en hopen dat Netatmo eens haast maakt met hun deurbel.

  • Vincent
   08 september, 2020 om 0:15

   Vraagje. Als er wordt aangebeld, verschijnt het beeld dan automatisch op de nest hub?

 5. Mike32
  06 juli, 2020 om 17:47

  Draadloze versie is inmiddels los verkrijgbaar (zonder homebase) bij Bol en Cool B.

 6. Ruud
  10 augustus, 2020 om 16:27

  Heb het product nu besteld en wil het helemaal integreren in mijn Fritz!Box 7590 Homenetwerk. Volgens mij laat Fritz! dit toe…en Eufy ook.

  Zijn er meer mensen aanwezig die dit gedaan hebben ??

 7. P v M
  03 september, 2020 om 5:01

  Ik kan geen geluidsmelding op mijn telefoon krijgen als aangebeld wordt. Alleen een trilmelding. Hoe kan ik dat aanpassen?

 8. Astrid van Schie
  18 september, 2020 om 13:46

  Hoe kan je meerder mensen toegang geven tot app?

 9. Susan
  29 september, 2020 om 13:18

  Opgenomen beelden verdwijnen na een aantal uur uit de app en ik kan ze dan niet meer vinden. Hoe los ik dat op?

 10. Peter
  30 september, 2020 om 10:46

  Wesley, waarom wordt de alleen 2,4 GHz wifi als minpunt ervaren? De streaming zal echt niet 4 netflix bandbreedte nodig hebben. Juist voor zulk spul is 2,4 GHz genoeg, het gaat er om dat je een goede range hebt en met 5 GHz is deze range beduidend minder. De bandbreedte die hij zou krijgen met 5 GHz zou in de praktijk helemaal niks uitmaken, in theorie zou het mooi zijn om 5 GHz te hebben. maar in de praktijk maakt het voor deze doel einde niet uit. Ik zeg altijd je spul zoals tv, laptop en pc lekker op het 5 GHz netwerk zetten, al het ander spul zoals camera’s etc lekker op het 2,4 GHz netwerk zetten.

 11. Antwan
  03 oktober, 2020 om 11:35

  Bij een slecht WiFi signaal bij de voordeur werkt deze dan ook goed?

  • WJ
   04 oktober, 2020 om 13:31

   Bij een slecht WIFI netwerk,
   werkt niets goed!

 12. Antwan
  03 oktober, 2020 om 11:37

  Heeft de deurbel zelf een goed wifi signaal nodig of werkt deze via een appart signaal naar de home base?

  • Gerold
   04 oktober, 2020 om 13:39

   De deurbel communiceert via een eigen WiFi kanaal met de homebase. Dus niet via je eigen WiFi netwerk. De homebase kun je vervolgens bedraad of via je eigen WiFi aan het netwerk hangen.

   • Antwan
    04 oktober, 2020 om 14:00

    Dus zoals ik het begrijp is er geen extreem WiFi signaal nodig bij de voordeur ik heb daar op mijn iPhone 2 streepjes WiFi signaal en ongeveer 25 mbps. Binnen heb ik overigens 250mbps gemiddeld op mijn WiFi signaal. Het gaat hier om een nieuwbouwhuis maar dat is zo goed geïsoleerd dat ik bang ben dat de home base niet goed kan communiceren met de deurbel. Is deze zorg terecht?

   • Gerold
    04 oktober, 2020 om 14:09

    Het gaat echt om het signaal tussen homebase en deurbel. Bereik van je eigen WiFi netwerk is niet bepalend. Hier eveneens nieuwbouw met goede isolatie.

   • Antwan
    04 oktober, 2020 om 15:21

    Maar hoe zit dat dan met het signaal tussen de home base en de bel moeten deze dan extreem dicht bij elkaar staan ivm het signaal?

   • Gerold
    04 oktober, 2020 om 15:44

    Bij mij staat de homebase zo’n 10 meter van de deurbel af met een muur en voordeur er tussen. Als ik het goed heb gebruikt Eufy de 2,4 GHz band. Komt verder, maar wellicht interferentie met andere netwerken in de buurt. Ik probeer onze eigen devices op de 5GHz te houden met meerde access points, maar heb geen invloed op de buren…

 13. Bob
  03 oktober, 2020 om 16:54

  Hi

  Ik heb eufy deurbel met homebase nu enkele maanden en werkt goed. Echter ik heb nu een probleem. In de eufy app kan ik geen verbinding maken met de deurbell. Deze foutmelding krijg ik namelijk. Ook reageert de deurbel niet meer als je aanbelt en registreert geen personen via de camera. Ik heb alles opnieuw geinstalleerd maar blijf probleem houden. Ik weet niet of het te maken heeft met wifi telfort overgang naar kpn … Wie kan me helpen. Mvg Bob

 14. Bob
  03 oktober, 2020 om 16:57

  Hi

  Ik heb eufy deurbel met homebase nu enkele maanden en werkt goed. Echter ik heb nu een probleem. In de eufy app kan ik geen verbinding maken met de deurbell. Deze foutmelding krijg ik namelijk. Ook reageert de deurbel niet meer als je aanbelt en registreert geen personen via de camera. Ik heb alles opnieuw geinstalleerd maar blijf probleem houden. Ik weet niet of het te maken heeft met wifi telfort overgang naar kpn … Wie kan me helpen. Mvg Bob

 15. RV Jacobs
  13 oktober, 2020 om 22:57

  Ik heb de eufy video doorbell 2k gekocht met de homebase2, en hij werkt wel in de eufy app zelf, maar als er aangebeld wordt krijg ik geen push melding op mijn iphone. Ook zie ik de deurbel camera niet in apple’s homekit verschijnen, maar de homebase staat er wel in (als brug). Wat doe ik verkeerd?

 16. luc
  16 oktober, 2020 om 17:45

  Hoi, Ik heb de eufy deurbel met de homebase2 en 2x de 2c camera’s gekocht, de camera’s vind ik in Apple HomeKit maar de deurbel niet, kan iemand mij helpen? Gr Luc

 17. Ferry
  21 oktober, 2020 om 13:38

  Ik heb sinds kort een Eufy video deurbel met homebase 2. Ik heb deze draadloos geinstalleerd. Ik heb de schuine houder gebruikt ivm indeling tuin (schuin pad naar de voordeur). Overdag signaleert ie alleen mensen die vanaf links aankomen lopen, vanaf rechts signaleert ie niets. Wel als je recht voor de deur aan komt lopen v.a. 4mtr. ‘s-Nachts signaleert ie helemaal niets. Wel als je recht voor de deur staat en aanbelt. Het aanbellen door en praten met bezoekers gaat prima. Ik heb nog 3 weken om apparaat te retourneren/om te ruilen/geld terug te krijgen via bol.com. Kan iemand mij helpen of in ieder geval een beetje op weg helpen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.