Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Lifx Clean aangekondigd: de eerste slimme, antibacteriële lamp

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2020, 12:40 CategorieVerlichting

Buddy Technologies, het bedrijf achter de lampen van Lifx, heeft een nieuwe slimme, antibacteriële lamp gepresenteerd: de Lifx Clean. De lamp wordt uitgebracht in Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en in Europa. Je kunt de naam van de lamp behoorlijk letterlijk nemen.

Dit is de Lifx Clean

De Lifx Clean wordt in de markt gezet als ’s werelds eerste slimme, desinfecterende en antibacteriële lamp, die in staat is oppervlakten en de nabije omgeving te desinfecteren. Lifx is ervan overtuigd dat de lamp het in zich heeft een “totaal nieuwe categorie van slimme verlichting” te lanceren. Je kunt natuurlijk een specifieke kamer van licht voorzien met dit product, maar je kunt nu dus ook bacteriën onschadelijk maken — zo luidt de belofte.

De Lifx Clean leent zijn design van de Lifx A19/A60-lampen en is verkrijgbaar in wit en met kleur. Je kunt de lamp bedienen met de bestaande applicatie, die gratis beschikbaar is voor Android en iOS. En natuurlijk kun je de lampen aansturen met de Google Assistent, Apple HomeKit en Amazon Alexa.

De Lifx Clean maakt gebruik van 405 nanometer HEV-licht. HEV staat voor high energy visible. Dergelijke lampen zijn veilig voor mensen, dieren en planten, maar zijn dus schadelijk voor bacteriën. Ondertussen wordt er ook gekeken naar de capaciteiten in de strijd tegen covid-19, maar er kan nog geen claim worden gemaakt waaruit blijkt dat deze lamp kan bijdragen in de strijd tegen de verspreiding van het virus (wat veelal via oppervlakten gebeurt).

Prijs en beschikbaarheid

De Lifx Clean wordt in het vierde kwartaal in onder meer Europa verwacht, bij verschillende retailers en natuurlijk op Lifx.com. De lamp krijgt dan een prijskaartje van 69,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.