Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon, Apple en Google werken nog steeds aan open standaard voor smarthome

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2020, 10:04 CategorieAlgemeen

Project Connected Home over IP, een onderneming van Amazon, Google, Apple en de Zigbee Alliance, werkt hard door aan een open standaard.

Amazon, Google, Apple en Zigbee werken aan open standaard

De open standaard is bedoeld voor smarthomes en in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er een verenigd platform op poten gezet wordt. Het project heeft onlangs een update gekregen in de vorm van een blogpost, waarin onder meer wordt uitgelegd dat er een release gepland staat voor 2021. Ook wordt inmiddels duidelijker met welke apparaten de standaard straks moet werken.

De bedoeling is dat er voor het einde van het jaar een soort kladversie van de specificaties vrijgegeven wordt. Daardoor kunnen fabrikanten zich alvast voorbereiden op de release, die dan ergens in 2021 moet plaatsvinden. De blogpost is geschreven door de Zigbee Alliance, een verzameling bedrijven waar onder meer Samsung SmartThings en Philips Hue ook onderdeel van zijn.

Ook wordt er dus meer verteld over wat voor soort apparaten straks werken met Project Connected Home over IP, het project van Amazon, Google, Apple en Zigbee. De lijst met apparaattypen is erg lang, dus we hebben er hieronder een handige lijst van gemaakt.

 • licht en stroom
  • lampen, lichtbronnen, bediening, plugs en wandcontactdozen
 • koel- en ventilatiesystemen
  • thermostaten, ac-units
 • toegangsbediening
  • sloten, garagedeuren
 • veiligheid en beveiliging
  • sensors, detectors, beveiligingssystemen
 • raamdecoraties
 • televisies
 • access points
 • bridges

In feite komt dat dus neer op zo’n beetje elke, belangrijke smarthomeproductsoort.

Project Connected Home over IP werd in december 2019 aangekondigd door Amazon, Google, Apple en Zigbee, in een poging een smarthomestandaard te ontwikkelingen door het voor zowel consumenten als fabrikanten veel gemakkelijker zou moeten maken. Toekomstige apparaten moeten ook gemakkelijk ondersteuning kunnen aanbieden voor alle drie de grote stemassistenten (Google Assistent, Siri en Amazon Alexa).

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.