Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google lanceert binnenkort mogelijk een goedkopere wifi-router

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2020, 9:38 CategorieThuisnetwerk

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan brengt Google binnenkort een goedkopere wifi-router uit, mogelijk met ingebouwde Assistent.

Goedkopere Google-router op komst?

Vorig jaar introduceerde Google de Google Nest Wifi. Dat is een router en Google Assistent-speaker in één. Het apparaat voor je thuisnetwerk heeft ook een ingebouwde Nest Mini-speaker, waardoor je er dus twee dingen mee kunt doen. Het is goed voor je meshnetwerk én je kunt er de Google Assistent mee aanspreken. Daardoor werd het pakket wel wat duurder.

Google moet dit ook zijn opgevallen, want nu blijkt, volgens de laatste geruchten, dat er wederom een goedkopere wifi-router aanstaande is. De router valt straks ook onder de Nest Wifi-naam, maar krijgt een veel lagere prijs. Er wordt gesproken over 99 dollar, wat in Nederland dan waarschijnlijk 100 tot 130 euro zal zijn. Dat baseert de redactie van 9to5Google op bevindingen in de Google Home-app, waar verwijzingen gevonden zijn naar Breeze. Omdat Google in het verleden projectnamen als Whirlwind, Gale en Vento gebruikt heeft voor zijn routers, leeft nu de gedachte dat Breeze dus ook binnen diezelfde categorie valt.

Andere verwijzingen naar Breeze hebben het ook over een wifi-router en geen access point. Bovendien hadden retailers als het Amerikaanse Walmart ook al heel even het product online staan, onder de naam Google Breeze Wireless Adapter. Daardoor weten we dus ook hoe duur het apparaat kan zijn.

Er is helaas nog niets bekend over de hardware van het product. 9to5Google speculeert dat de zoekmachinegigant mogelijke oudere Google Wifi-hardware gebruikt om de prijs laag te houden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.