Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Nieuwe Google Nest Audio weegt 1,2 kilogram en klinkt beter dan Home’

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2020, 15:02 CategorieBeeld en geluid

Op het internet zijn foto’s verschenen van de nieuwe Google Nest Audio. Deze is nog niet officieel aangekondigd door Google. Een Amerikaan lijkt het nieuwe apparaat echter al in huis te hebben en het is een flinke: hij weegt 1,2 kilogram.

Google Nest Audio

Die 1,2 kilogram is opvallend, want het maakt de Google Nest Audio bijna twee keer zo zwaar als Google Home van 475 gram. Aan de andere kant impliceert de naam audio dat deze speaker ook meer de plek moet gaan innemen van andere speakers. Google Home is weliswaar ook een speaker, het is een wat kleiner exemplaar dat niet direct de beste geluidskwaliteit kan produceren.

Dat lijkt te kloppen, want de man die het apparaat al in huis heeft, Reddit-gebruiker throwGnestaudio2, geeft aan dat de audiokwaliteit aanzienlijk is verbeterd. De speaker is voorzien van een woofer en een tweeter. Hij vergelijkt het geluid zelfs met dat van zijn Sonos-speakers van IKEA. Hij heeft de nieuwe Nest overigens niet toevallig gekregen: hij zegt dat hij hem bij een bekende winkelketen zag en heeft aangeschaft. Het apparaat zou rond de 100 euro kosten.

30 september

Google Nest Audio schijnt koppelbaar te zijn met een andere speaker van hetzelfde type. Ook wordt verwacht dat het apparaat 30 september officieel wordt geïntroduceerd door Google, tegelijk met een gloednieuwe Chromecast, Pixel 5 en Pixel 4a 5G. We schreven al eerder over deze Google Nest Audio, namelijk toen er officiële foto’s op zijn gedoken via Google. Meer dus, volgende week.

 • Delen:

Reacties

 1. Alfred
  28 september, 2020 om 7:45

  1,5kg is toch wel echt drie keer zo zwaar als 475g, niet 2 keer

 2. Jan
  28 september, 2020 om 8:08

  Is het nou 1,2 of 1,5 kilo?

 3. Alfred
  28 september, 2020 om 9:27

  Gewicht is inderdaad niet 1,5kg, maar 1165g, dus 1,2kg (afgerond)

  Originele bericht zegt: “It is much heavier than a Google Home at 1165g”
  https://www.reddit.com/r/googlehome/comments/izauyo/google_nest_audio_unboxing/

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.