Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Roomba i3 Plus leegt z’n eigen bak, maar maakt geen kaart van omgeving

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2020, 10:08 CategorieHuishoudelijke apparaten

iRobot heeft twee nieuwe robotstofzuigers aangekondigd, namelijk de Roomba i3 Plus en de gewone variant van de Roomba i3.

Roomba i3 Plus is net even wat slimmer

Het gaat om twee midrange modellen, die zijn voorzien van een enkele functie die je aantreft op de veel duurdere modellen. De Roomba i3 Plus kan bijvoorbeeld zijn eigen bak legen na het stofzuigen, een functie die we onder meer op de veel duurdere Roomba S9 Plus aantreffen. In de extra bak past voor ongeveer zestig dagen aan vuil. Dan is er ook nog de gewone i3, waar je het vuilbakje handmatig van moet legen. Maar voor de rest zijn de stofzuigers identiek. In de Verenigde Staten hebben de modellen een prijs van 599 en 399 dollar.

Net zoals heel veel andere, goedkopere robotstofzuigers, zien we ook hier dat de Roomba i3 Plus en i3 geen kaart maken van de omgeving. Duurdere Roomba’s, zoals het hierboven genoemde model, doen dat wel en kunnen zodoende veel efficiënter werken. Zo kan zo’n slimme Roomba bijvoorbeeld bepaalde plekken vermijden of juist of vaste momenten schoonmaken. Denk dan bijvoorbeeld onder en langs de tafel na het avondeten, zodat eventuele kruimels meteen opgepakt worden.

Wat wel fijn is om te zien, is dat de Roomba i3 Plus en i3 allebei ondersteuning krijgen van het onlangs aangekondigde slimme platform van het bedrijf, genaamd iRobot Genius Home Intelligence. Je krijgt niet toegang tot alles wat het platform te bieden heeft, maar de robotstofzuiger kan zijn werkzaamheden wel op jouw schema aanpassen. Bovendien kan de Roomba op samenwerken met allerlei andere apparaten in huis, waardoor het dus al snel een slimme aanvulling op je smarthome is.

De verwachting is dat de nieuwe modellen in het eerste kwartaal van 2021 naar Europa komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.