Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple doet de HomePod mini officieel uit de doeken

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2020, 19:56 CategorieBeeld en geluid

Apple heeft een kleinere versie van de HomePod uit 2017 aangekondigd. De slimme speaker luistert naar de naam HomePod mini en speelt audio in 360 graden af. Het apparaatje kan met andere Apple-devices communiceren middels de Intercom-functie. De HomePod mini gaat in de VS 99 dollar kosten en ligt daar vanaf 16 november in de winkels.

Concurrent voor Nest Mini en Echo Dot

Met zijn voor Apple-begrippen relatief lage prijs en kleine formaat lijkt zijn positie in de markt duidelijk. Het apparaatje lijkt namelijk erg op Google’s Nest Mini en Amazon’s Echo Dot. Volgens Apple moet het speakertje uitblinken in het bereik van geluid. De ingebouwde luidspreker ‘duwt’ geluid in alle richtingen voor een 360-graden audio-ervaring.

Apple heeft een speciale S5-chip voor de HomePod mini ontwikkeld die computational audio mogelijk maakt. Dat wil zeggen dat audio met kunstmatige intelligentie verbeterd wordt voor de beste weergave. Audio wordt 180 keer per seconde gecontroleerd en waar nodig aangepast. Vergelijkbare concepten worden ook al in andere slimme speakers toegepast. Ook kunnen twee exemplaren van de HomePod mini gekoppeld worden voor de weergave van stereogeluid.

Intercom-functie tussen Apple-apparaten

Een nieuwe functie voor de HomePod mini is de Intercom. Daarmee kan de speaker communiceren met andere HomePods en Apple-apparaten. Je kunt op deze manier snelle boodschappen overbrengen naar mensen die zich in andere ruimten in huis bevinden. Alleen de HomePod zal zo’n boodschap direct afspelen. Op iPhones en andere apparaten komt het door als optionele melding. Door de U1-chip moet de speaker en daarmee Siri beter kunnen inspelen op spraakcommando’s. Die chip zat ook al in de iPhone 11-familie. Met de U1 kan de locatie van apparaten binnenshuis nauwkeurig worden bepaald.

De HomePod mini kan ook als centrale hub voor HomeKit-apparatuur functioneren. Zo kun je al je slimme apparatuur die compatibel zijn met dat systeem besturen. Daarnaast kondigde Apple aan dat het muziekdiensten van derde partijen naar de HomePods gaat brengen. Daarbij horen Pandora, Amazon Music en iHeartRadio, maar Spotify zal nog ontbreken. Of en wanneer de HomePod mini naar de Benelux komt is nog niet bekend. In onder andere Frankrijk en Duitsland ligt de speaker eveneens op 16 november in de winkels. Wat kleuren betreft is er keuze tussen wit en de bekende ‘space gray’-variant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.