Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Je kunt inmiddels uit duizenden producten en honderden systemen kiezen om je huis slimmer te maken en te automatiseren. Als consument zie je daardoor nauwelijks meer wat er precies te verkrijgen is en hoe het allemaal samen kan werken. Met het Smart Living project wil FWD laten zien hoe je met kennis van zaken en zonder grote budgetten van jouw huis een echt smarthome kunt maken.

Het FWD Smart Living Project

Samen met diverse partners maakt FWD een nieuwbouwhuis compleet ‘smart’. We gaan een jaar mee in het proces van oriënteren, kiezen, vergelijken, installeren, programmeren en gebruiken. We laten zien wat de verschillende mogelijkheden zijn, wat de verschillende producten en systemen te bieden hebben en waarom er bij de specifieke behoeften van deze nieuwbouwwoning voor de betreffende systemen gekozen is. Maar, met name ook wat de verschillende producten en systemen voor meerwaarde hebben en hoe ze met elkaar samenwerken voor een echt slim huis. Een belangrijk uitgangspunt van ons smarthome is een beperkt budget. Niet iedereen heeft tienduizenden euro’s klaarliggen om een huis van een premium domoticasysteem te voorzien. Wij pakken het dan ook anders aan, met producten die voor iedereen bereikbaar zijn en een systeem dat modulair is. Kortom, een systeem waar je met een klein budget al aan kunt beginnen en wat je zelf kunt uitbouwen.

We laten je zien wat je kunt verwachten, van de eerste tekening tot aan het leven in een slim huis. Het eindresultaat is één complete gids over de mogelijkheden van het smarthome van vandaag de dag.

 

Een complete gids voor het bouwen van een smarthome

Het komende jaar publiceren we uitgebreide artikelen over de gebruikte producten, de keuzes die we gemaakt hebben, de installatie, het automatiseren en natuurlijk het gebruiken. Een overzicht van alle artikelen die we publiceren plaatsen we hieronder zodra het project van start gegaan is. Deze lijst zal gedurende het project aangevuld worden.

 

Social media updates

Wil je alles over het FWD Smart Living Project op de voet volgen? Volg dan ons FWD Smart living Project Instagram-account en het FWD Smart Living Project Facebook-account. Op deze accounts publiceren we regelmatig korte updates, foto’s en video’s. Ook publiceren we hier gedurende het project links naar de verslagen, achtergronden en updates die we schrijven.

 

Partners

Het bouwen van een compleet smarthome kunnen we natuurlijk niet alleen. We hebben niet alle wijsheid in pacht en bovendien werken we graag met experts die ons met kennis op specifieke vlakken kunnen helpen. FWD werkt in het Smart Living Project dan ook samen met diverse partners.