Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Tips en adviezen over software, apps en protocollen voor je smart home

tips en advies software smart home

Een smart home met veel slimme producten is leuk, maar nog leuker is het als je al deze producten met elkaar kunt laten communiceren. Om de verschillende slimme producten met elkaar te koppelen en op een intelligente manier te besturen heb je software nodig. Dit kunnen apps zijn, maar ook uitgebreide software-pakketten waarmee je het hele huis kunt automatiseren. Ook zijn er verschillende protocollen in het leven geroepen voor de communicatie tussen producten. Wil je dus je smart home op een makkelijke manier bedienen en je huis automatiseren, lees dan onderstaande tips en adviezen door.

Algemene tips

In onderstaande artikelen lees je meer over de basis van software voor je smart home, waaronder de verschillende protocollen en platformen die er zijn.

Apple HomeKit

Apple heeft met HomeKit zijn eigen software-platform voor de bediening van je smart home.

Google Home

Google heeft met Google Home en het Android of Things-besturingssysteem een eigen platform voor het automatiseren van je slimme huis.

Meer apps en software

Er zijn nog meer software-pakketten en apps waarmee je producten in het slimme huis met elkaar kunt laten communiceren. Hierover lees je in onderstaande artikelen meer.

Meer informatie

Lees verder op onze tips en advies pagina voor nog meer achtergrondartikelen.

  • Delen: