Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Bediening mechanische ventilatie woning?


3 mei, 2019, Categorie:

Sinds enige tijd voorzie ik mijn woning van allerlei smart producten, die allemaal werken via Google Home. Zo heb ik lampen en speakers. Mijn woning is van oudsher voorzien van een elektrisch bediend mechanisch ventilatiesysteem. Er is maar één plaats waar deze aan en uit kan worden gezet en dat is in de keuken met een aan/uit-schakelaar (bedieningstijd). Ik zou de bediening daarvan smart maken en dus via Google Home via mijn smartphone op de andere verdiepingen van de woning willen bedienen. Wie weet raad?

Antwoorden

Kijk eens naar aar z-wave platformen zoals Fibaro. Die hebben relax switches en dergelijke waarmee je bestaande schakelaars smart kunt maken.  Echter, je hebt dan wel een hub nodig die z-wave ondersteund. Bijv Homey of Fibaro.

Is er ook een mogelijkheid om dit met de Hue Bridge te schakelen (Zigbee schakelaar)?

Schakelaar in je keuken vervangen door een kroonsteen, Isoleren en afwerken met de nieuwe philips one button. Nieuwe philips hue smart switch stekker bij je afzuiging plaatsen. Scene aanmaken voor alleen afzuigen en scene met je keuken of badkamer zodat je ventilatie met je verlichting aan gaat, of alleen via timers natuurlijk.

en als je ergens een motion sensor hebt kun je die ook gebruiken. tevens kun je met overschrijden minimale of maximale temperatuur ingesteld in hue labs ook een scene activeren, bv keuken boven 30 graden, afzuiging aan, boven 40 graden alle lampen in huis rood omdat er dan weleens brand kan zijn.