Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Hue niet te koppelen?


28 januari, 2019, Categorie:

Heb alles al geprobeerd maar de hue lampen krijg ik niet gekoppeld in mijn google home. steeds vraagt hij “akkoord” en dan 2 sec. later vraagt hij het weer en blijft zo maar doorgaan. Ik word er moedeloos van.

Antwoorden

Heb je kort voor het koppelen op de grote knop gedrukt van de Hue bridge?

De lampen werken goed alleen bij het installeren in google home zoek ik philips hue op en dan gaat hij naar philips hue heen en vraagt, vertrouwd u deze site, ik druk op ja, dan flits er wat en dan komt de vraag weer terug, vertrouwd u deze site. En dat doet hij steeds weer .

Hoi,

Helaas is dit een bekend probleem wat al sinds 2017 bekend is. Wat ik begrepen heb uit het verleden is dat Philips naar Google wijst en Google naar Philips. Daar heb je als gebruiker verder niets aan. Gelukkig is dit meestal tijdelijk van aard. Probeer het een dag later nog eens en grote kans dat het dan gewoon werkt. Zelf heb ik dit probleem ook regelmatig gehad na het toevoegen van nieuwe lampen, maar een paar uren of een dag later lukt het altijd. Zorg ervoor dat je verder geen third-party-apps van Philips Hue gebruikt die ook gekoppeld zijn aan de bridge, naast de officiële app. Dit wil nog wel eens voor problemen zorgen dat je continue in de loop blijft hangen bij het verbinden. Of je krijgt de lampen dubbel of zelfs driedubbel in Google Home.

Je kunt ook even proberen via een ander apparaat. Gewoon even inloggen op een andere telefoon of tablet en daar proberen de verbinding te leggen. Laat je weten of het uiteindelijk gelukt is?

Met vriendelijke groet,

Tom Dijkema

Alles nog eens geprobeerd , maar niets en een andere foon of tablet is voor mij niet aan te komen. Dus eindconclusie , ik probeer google home te verkopen want heb er zo niets aan. Maar bedankt voor je reactie , wordt wel gewaardeerd.

vr. gr. Reinoud

Tom indien je dit nog leest, heb een tablet geleend en daarop werkte het wel. Nu doen alle lampen het. Nogmaals dank

Reinoud

Ik heb dus het probleem dat ik de Hue niet kan koppelen aan Google Home, vraagt of ik de applicatie vertrouw? Klik op Ja, en vervolgens word er niks gekoppeld, en kan dit dus steeds opnieuw doen. lampen/app zijn up to date. Geprobeerd met 2 telefoons en een tablet. Niks werkt. heb een dag gewacht nog steeds niks veranderd

Ik heb precies hetzelfde ik weet niet meer wat ik kan doen zelfs twee dagen later werkt er niks.

Gr.  Antoine

 

Idem…geen mogelijkheid om te koppelen met Samsung S9 en nu met Samsung tablet op 123.

 

Ik had het probleem ook. Opgelost door VPN uit te schakelen en 5G op router uit te zetten. Toen lukte het wel mijn LG en de Samsung van partner te koppelen. Nog 2 andere Samsungs te gaan, maar die blijven weigeren…..

Ik heb een oplossing gevonden.

Jouw account kan enkel 1 brigde van Hue hosten.

Je kan via de philips hue app (een zwarte app) zien of een actieve brigde aan jouw account is gekoppeld.

Indien nodig, herkoppel de bridge.

Zodra dat is gelukt, ga je terug naar Google Home en stel een apparaat in.

Als het goed is moet het dan wel lukken.

Succes!

Ik krijg mijn Philips Hue niet gekoppeld aan mijn HUe bridge, deze zoekt naar de PH.Hue maar ziet hem niet. Dit ook zo bij Google Home hij zegt dat eea is gekoppels maar ik zie niks ook Google mini herkent hem niet.

Bij verhuizing de Bridge 1 verloren. Na 1 jaar de Bridge 2 gekocht. Bij installeren krijg melding verbonden. Maar kan de lampen niet benaderen. Al gereset op bridge. In het zelfde net werk. Als de vraag komt.configuren  dan gaat het zoek. Maar vind niks. Waar zit de fout. ? In afwachting op een antwoord. Rob