Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Poortbediening klassiek naar smarthome?


1 januari, 2019, Categorie:

Heeft er iemand ervaring met het smart maken van je poortbediening?

Is nu nog klassiek met intercom en integratie met mobiele telefoon voor remote opening. Graag wil ik een smarthome oplossing bestaande uit hub (keuze nog te maken) en camara plus intercomsysteem.

een tweede vraag is aansturing verlichting. Nu heb ik het gemak dat alle main verlichting een tweede schakeldraad heeft die wordt gebruikt in combinatie met mijn alarmsysteem. Indien alarm afgaat gaat ook alle verlichting aan. Deze extra schakeldraad kan ik ook gebruiken voor een smart hoge aansturing. Wat is daar een juiste keuze?

ben een beginner met smarthome en een eerste start gemaakt met een harmon kardon citation one. Dus alle advies is welkom :-)

gr marcel

Antwoorden

Het is een kwestie van verschillende zaken bij elkaar zoeken die met elkaar kunnen communiceren. Je kunt bijvoorbeeld de Somfy als hub inzetten. Daar kun je dan Homekit bij gebruiken. Dat werkt samen met Nest en Somfy. Andere mogelijkheid: Z-Wave koppelen met de Somfy-motor voor de poort. En dan een controller van Homey of Fibaro erbij. Ik hoop dat je hiermee een schets hebt waar je wat mee kunt. Succes!