Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Trust Rookmelder ZSDR-850?


14 januari, 2019, Categorie:

Dag iedereen !

Ik ben sinds kort in bezit van een woning waarbij ik reeds veel lampen heb verwisseld door Philips Hue lampen met bijhorende bewegingssensoren en ben echt verbaasd over hoe goed dit wel niet werkt!

Ik ben echter nu aan het zien naar een “smart” rook/brandmelder voor in de keuken en living.

Die van nest, die best prijzig zijn, kunnen hier zonder problemen mee worden gekoppeld blijkbaar.. Echter heeft Trust nu ook een rookmelder op de markt gebracht, namelijk de Trust Wireless Smoke Detector ZSDR-850.

Gezien het grote prijsverschil was ik benieuwd of deze ook redelijk eenvoudig koppelbaar is met de Philips bridge 2.1, gezien Trust ook gebruik maakt van Zigbee.

Heeft hier iemand een idee of dit compatibel is?

Bedankt!

 

 

Antwoorden

Wij hebben geen ervaring met de rookmelder van Trust. Lezers die dit wel hebben worden van harte uitgenodigd te reageren.

Misschien een erg laat antwoord, maar wel een korte.

Aan de Hue Bridge kun je alleen Hue-producten koppelen. Er staat wel zigbee op, maar dat is toch niet compatible met andere zigbee producten als die van Trust.

Je kunt een alternatieve zigbee-controller gebruiken als de Z1S van Trust, of de Conbee II usb-stick, daarmee kun je alle zigbee-producten besturen. Dus ook je bestaande Hue-lampen.

Je kunt ook beide bridges tegelijk gebruiken, maar die kunnen elkaar niet besturen. Dit kan wel met Home Assistant. Dat is heel flexibel in te stellen maar is veel minder makkelijk dan de Hue app.