Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Tweede speaker (Nest Mini) installeren?


25 april, 2020, Categorie:

Hallo,

Ik heb een Harman Kardon speaker die ik in de woonkamer gebruik als Google Assistent. Hier ook twee Hue lampen aangekoppeld. Werkt prima.

Mijn vraag is: Ik heb nu een Nest Mini erbij gekocht die ik in een andere ruimte, los van de Harman Kardon wil instellen. Ik heb mij suf gezocht in de instellingen van Smarthome en ook Gegoogled, maar kom er niet uit.

Ik kom ‘tweede huis’ tegen, maar dat lijkt mij niet logisch. Ook ‘koppelen’ kom ik tegen, maar ik wil dus niet (wat ik vaak lees), als er op de Harman Kardon muziek wordt afgespeeld, dat je dat ook Nest Mini hoort.

Ik wil dus dat de Nest Mini onafhankelijk van de Harman Kardon werkt. Dus opdrachten geven alleen aan de Nest Mini. Lampen hieraan koppelen hoeft niet.

Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen…

George

 

 

Antwoorden

Hallo George,

Je kunt de Nest Mini gewoon toevoegen zoals je gewend bent via de Google Home-app. Je kiest je eigen huis en selecteert de kamer waar die in staat. Meer hoef je niet te doen. De Nest Mini kan zo op je stemcommando’s reageren en heeft verder niets te maken met de Harman. Je kunt zelfs je Philips Hue-lampen ermee aansturen, aangezien de lampen via de cloud aan je Google-account gekoppeld zijn.

Zolang je de Nest Mini niet groepeert in de Google Home-app met je Harman-speaker, zul je je muziek alleen via Harman afspelen. Pas wanneer je speakers samenvoegt tot één groep of wanneer je expliciet aangeeft dat de muziek via de Nest Mini afgespeeld moet worden, zal de Mini als uitvoer gekozen worden.

Dag Wesley,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Heel toevallig, maar het zat me toch niet lekker dat het mij niet lukte en ben vanmorgen nog eens wat geen prutsen. En ja hoor, het is gelukt. Op zich eenvoudig, maar ik zag het gewoon even niet… Dus gewoon bij ‘Een huis kiezen’ (wat jij ook zegt) op ‘Volgende’ klikken.
Ik wilde vanmiddag nog even terug koppelen, maar je was mij net voor…

Ik heb voor mijzelf maar even een korte instructie gemaakt, voor het geval ik het in de toekomst even niet meer weet….

Tweede speaker toevoegen (in dit voorbeeld de Nest Mini). Maar geldt dus ook voor andere apparaten.

  1. Instellingen
  2. Meer instellingen
  3. Tabje ‘Assistent’
  4. Onderin ‘Een apparaat toevoegen’
  5. Een apparaat instellen
  6. Klik op: Volgende (dus niet op ‘Nog een huis toevoegen’)
  7. Er worden ‘nog niet aangesloten’ apparaten gezocht
  8. Zie verder instructie op mobiel

 

Nog even aanvullend…

Geen probleem, maar merkwaardig is wel als ik de Nest Mini de opdracht geef om de Hue lampen uit of aan te doen, dan gebeurt dat ook, maar ik krijg geen reactie. Op de Harman zegt ze keurig ‘ik doe twee lampen uit’.