Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ver van huis de google home bedienen?


29 april, 2019, Categorie:

Goedemorgen,

Wij zijn sinds afgelopen week in het bezit van google home en Ikea slimme lampen en stopcontacten. ook hebben we de google home app op onze smartphone gezet. Thuis werkt het prima maar hoe gaan we dat buitenshuis doen?

Is daar weer een andere app voor nodig?

 

 

met vriendelijke groet Rosemarie

Antwoorden

Hallo Rosemarie,

Je kunt met de app van Google e.e.a. ook op afstand bedienen zoals je het gewend bent te gebruiken rondom je huis. Zolang je beschikt over een dataverbinding (via WiFi of 4G) is dit geen probleem :)

 

Hallo Bart, Ik heb een straatje verder de app opgestart, met 4g. Ik kan dan bv wel de aan en uitknop indrukken van de lampen maar ik kan niet via mijn telefoon zeggen dat google home dat gaat doen voor mij.

 

groeten Rosemarie

Hoi Rosemarie,

Met 4g heb je wat minder functionaliteiten dan thuis op je wifi-netwerk, maar lampen aan- en uitzetten zou moeten lukken. Dit lukt met de knoppen in de Google Home-app, maar ook met je stem via de Google Assistent. Heb je een Android-telefoon? Ontgrendel het scherm en houd onderaan het cirkeltje (tussen het driehoekje en het vierkantje) ingedrukt totdat de Google Assistent is geopend. Wellicht staat deze nog uitgeschakeld? Dan kun je die nu inschakelen. Zeg vervolgens simpelweg ‘Zet de lampen aan’ en je lampen zouden thuis aan moeten gaan.

Laat je weten of het gelukt is?

Groet,

Tom

Hoe kan Google home dan op afstand zonder Wi-Fi mijn  ikea lampen die wel met Wi-Fi verbonden, en gelinkt zijn aan de home app thuis bedienen ?

Dat kan vanwege Hue. Die kan je zonder wifi bedienen

 

Hallo , ik heb nog een vraag over het op afstand gebruiken van google home,je zegt op het rondje drukken maar waar vind ik het rondje ,driehoek of vierkanjtje?  B.v.d